07 / 06 / 2018

3 redenen om voor een hoogpolig vloerkleed te kiezen

Vloerkleden zijn de sfeermaker binnen ieder interieur. De één houdt van een groot vloerkleed, de ander van een klein vloerkleed. De één van rond, de ander van een rechthoekig vloerkleed.

Vloerkleden zijn er in alle soorten en maten. Maar waarom nou kiezen voor een hoogpolig vloerkleed?

1. Voelen zacht aan

Hoogpolige vloerkleden staan bekend om de zachtheid en hun speelse karakter. Dit is ook logisch omdat ze vriendelijk zijn voor iedere gebruiker. Dankzij de hoge pool die meestal bestaat uit wollen of polyestere garen, zijn hoogpolige vloerkleden vaak ook van erg sterke kwaliteit.

De sterke kwaliteit in combinatie met zijn zachte en warme karakter maakt de hoogpolige vloerkleden een vloerkleed die niet te verslaan is.

2. Ruime keus uit kleuren en maten

Het voordeel van de hoogpolige vloerkleden collecties is dat er altijd ruime keus in kleuren en maten is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een “hoogpolig vloerkleed grijs” in de afmeting 300x400 cm, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een hoogpolig vloerkleed in het rood met de afmeting van 80x150 cm.

Van grote tot kleine vloerkleden, ze zijn er allemaal! Ook is het heel fijn dat je kleuren met maten kan samenstellen, dus iedere maat is ook in ieder kleur beschikbaar. Dit maakt het maken van een keuze een stuk interessanter.

3. Gemakkelijk te onderhouden

Iedereen weet natuurlijk dat een vloerkleed nooit voor altijd tip top in orde blijft. Ook aan vloerkleden komen gebruikerssporen. Zo kun je denken aan vuil dat je van buiten naar binnen loopt, maar ook aan eten of drinkers restjes. Lees ook ons artikel waar wij uitleggen hoe je een vlek verwijdert uit een vloerkleed.

Een vloerkleed blijft niet voor altijd ongedeerd, maar met deze handige tips gaat je vloerkleed een stuk langer mee!

Zelf hoogpolig vloerkleed reinigen doe je als volgt:

  • Gebruik niet teveel schoonmaakmiddelen tenzij deze er speciaal voor gemaakt zijn, dit kan het vloerkleed namelijk beschadigen.
  • Zit er een vlek in je vloerkleed? Gebruik dan vooral koud water en DEP! NIET WRIJVEN
  • Stofzuig regelmatig je vloerkleed of klop hem uit. Dit voorkomt dat er vuilrestjes in je tapijt blijven zitten.
  • Draai je vloerkleed eens in de tijd 180 graden. Op deze manier voorkom je plaatselijke slijtage en gaat je vloerkleed langer mee!

Zolang je goed met je vloerkleed omgaat en je gebruikt maakt van bovenstaande tips dan heeft je hoogpolige vloerkleed een gegarandeerde lange levensduur.

Een hotel vloerkleed voegt luxe en elegantie toe aan elke ruimte. Met de juiste zorg blijft een hotel chique vloerkleed een stijlvolle blikvanger. Door het vloerkleed te draaien, wordt slijtage gelijkmatig verdeeld, waardoor het langer mooi blijft.

Lees ook