23 / 10 / 2023

Het verhaal achter onze Oosterse tapijten

Kies je voor een Oosters tapijt, dan weet je zeker dat je een uniek vloerkleed in huis hebt gehaald. Het verhaal van Oosterse tapijten gaat namelijk eeuwen terug. Elk vloerkleed uit Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika werd met de hand geweven. Hierdoor staan Oosterse tapijten bekend om zijn unieke kenmerken. 

Deze unieke kenmerken zie je nog steeds terug in ons assortiment Oosterse vloerkleden, alleen dan in een modern jasje gestoken. Zo zijn de Oosterse tapijten van Floorpassion nu extra stevig, duurzaam en heerlijk comfortabel.

Een vintage look in jouw huis

Naast de unieke en bijzondere uitstraling hebben onze Oosterse vloerkleden gemeen dat ze gemaakt zijn van natuurlijke, oude materialen: wol, katoen of zijde met allerlei kleurrijke motieven. Dit maakt ze geen ouderwets vloerkleed, maar geeft het juist een vintage look wat in deze tijd erg populair en trendy te noemen is. 

Zo bevat ons populaire Laylah vintage vloerkleed een digitale print, waardoor het tapijt gloednieuw is en toch voorzien is van een vintage look.

Laylah 45 - Uniek vintage vloerkleed in Multi kleurstelling

Dit Oosters vloerkleed past goed in moderne, industriële en klassieke interieurs. Omdat het tapijt zoveel sfeer en karakter heeft, maakt dit kleed de ruimte pas echt compleet. 

Oosterse tapijten in verschillende stijlen

Aan de hand van de kleurrijke motieven en prints kun je aflezen welke stijl het Oosterse tapijt heeft. Berber, kelim en jute kleden zijn hier enkele voorbeelden van:

  • Een berber vloerkleed past bijvoorbeeld goed in een Scandinavisch interieur door zijn geknoopte pol in gemaakt van ruwe wol. Dit geeft een warme look en feel in huis. 
  • Een jute vloerkleed is een goede optie in het drukke bohemian interieur waar deze juist de rust in de ruimte bewaart. 
  • Ten slotte is een kelim vloerkleed het tegenovergestelde van een jute vloerkleed door zijn abstracte prints en verschillende kleurexplosies. 

Oosters tapijt passend in elke ruimte

De afmetingen van onze Oosterse tapijten zijn erg divers. Welke afmeting voor uw huis, kantoor of winkel geschikt is, hangt af van diverse factoren. Uiteraard moet je kijken naar de grootte van de ruimte, maar ook jouw persoonlijke wensen en behoeftes spelen een belangrijke rol.

Wil je bijvoorbeeld een klein Oosters tapijt dat past onder een stoel of bijzettafel? Of juist een groot en opvallend kleed dat een heus statement maakt in de ruimte? 

Authentiek Vintage 36 - Vintage vloerkleed in verschillende Blauw tintenAuthentiek Vintage 36 - Vintage vloerkleed in verschillende Blauw tinten

Veel gekozen afmetingen zijn onder andere onze vloerkleden van 200x300 cm. Deze zijn geschikt voor grote kamers, zoals een woonkamer of slaapkamer. Ze nemen hierbij niet de hele ruimte in beslag. Wil je graag een Oosters tapijt voor een kleine ruimte? Onze vloerkleden van 250x250 cm zijn qua formaat middelgroot en daarmee ook geschikt voor kleinere kamers, zoals een studeerkamer. 

Hamra 45 - Vintage vloerkleed in rode kleurstellingHamra 45 - Vintage vloerkleed in rode kleurstelling

Ten slotte verander je de ruimte compleet met onze vloerkleden van 350x250. Dit extra grote vloerkleed van 250 cm breed en 350 cm lang is geschikt als enige vloerkleed in de ruimte. Bijvoorbeeld bij de bank of in de vergaderruimte. Het kleed neemt namelijk de hele ruimte in beslag en is daarmee ideaal als je toe bent aan een frisse make-over.

Hamra 14 - Vintage vloerkleed in beige kleurstellingHamra 14 - Vintage vloerkleed in beige kleurstelling

Zijn de veelgekozen formaten nog steeds te groot of ben je juist op zoek naar een specifieke afmeting die past in een bepaalde hoek of bij een meubel? Floorpassion heeft Oosterse vloerkleden op maat beschikbaar.

Bij ons kun je jouw favoriete tapijt op de centimeter nauwkeurig maken. 

Bestel jouw Oosterse vloerkleed bij Floorpassion

Met al die verschillende soorten Oosterse vloerkleden snappen wij goed dat je nog geen idee hebt welk type Oosters tapijt in de ruimte past. Met onze gratis proefsamples kun jij kleden gemakkelijk met elkaar vergelijken om zo een stuk sneller de juiste keuze te maken. Bestel bijvoorbeeld een proefsample kelim, jute of berber kleed en vergelijk de drie stijlen met elkaar. Naast oosterste vloerkleden hebben wij ook andere stijlen vloerkleden in ons assortiment zoals een vloerkleed scandinavische stijl.

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Wij helpen je graag! Met een eigen productie en meer dan 45 jaar ervaring in vloerkleden geven wij je graag gericht advies en helpen je in het maken van de juiste keuze online. Neem vrijblijvend contact met ons op door van ma t/m za te bellen van 09:00 tot 21:00 op 030-2072030 of te mailen naar [email protected].