• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Kelim vloerkleden

Wil jij de magie van het verre Oosten thuis tot leven laten komen? Leg dan een kelim vloerkleed neer! Bekijk hier al onze kelim vloerkleden en laat je inspireren.
Geen producten gevonden...

Deze prachtige karpetten zijn ontzettend trendy en geven je interieur een bijzondere uitstraling, dankzij de unieke geometrische patronen die je er vaak op terugziet. Moeite met kiezen? Bestel dan gratis enkele samples!

Kelim vloerkleden vertellen een verhaal

Met een kelim kleed haal je niet zomaar een vloerkleed in huis. Een kelim karpet is namelijk een kleed dat gemaakt is volgens een eeuwenoude traditie.

Het is een uniek type plat geweven karpet dat al sinds het jaar 1000 voor Christus gemaakt wordt. Nomaden in het verre Azië gebruikten de kleden toen al om zich warm te houden en zich te beschermen tegen wind en regen. En wist je dat de geometrische symbolen die wij vandaag de dag zo mooi vinden, door de nomaden werden gebruikt om met elkaar te communiceren?

Met een kelim haal je dus een prachtig verhaal in huis en geef je je interieur een flinke dosis karakter.

Kelim tapijten in alle soorten

Deze rijke historie maakt een kelim vloerkleed een vintage pareltje, waardoor het heel mooi past in een interieur met een vintage woonstijl. Maar ook in een modern of zelfs industrieel interieur kan een kelim tapijt een absolute verrijking zijn.

Bij een moderne inrichting past een kelim in koel blauw of een grijstint bijvoorbeeld heel goed. Deze kleuren kunnen ook in een industrieel interieur, maar ook roestbruin of een kleur als dieppaars staat prachtig in een interieur met een rauwe industriële afwerking.

Machinaal geweven kelim karpetten

Een origineel kelim kleed is eigenlijk een handgeweven wollen vloerkleed. Zoals je zult begrijpen is dit een ontzettend arbeidsintensief werk dat wel jaren kan duren. Dit maakt zo’n origineel kleed ontzettend duur. Daarom zijn onze kelim kleden niet met de hand geweven, maar met onze eigen moderne machines.

Door gebruik te maken van de nieuwste technieken kunnen wij deze kleden ook mooi plat weven met unieke patronen, maar ze blijven tegelijkertijd heel betaalbaar. Door gebruik te maken van synthetisch garen hebben we bovendien de levensduur sterk verlengd.

Een kelim kleed van Floorpassion is wel net zo sterk als een polypropeen vloerkleed en katoen vloerkleed!

Een kelim kleed of toch een ander soort karpet?

Een kelim kleed past zoals gezegd bij ontzettend veel interieurstijlen, waardoor je er alle kanten mee op kan. Toch kan het natuurlijk zijn dat je toch liever iets anders hebt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zacht hoogpolig kleed?

Kijk dan eens voor een velours vloerkleed of een velvet kleed. Deze vloerkleden zijn heerlijk aan je voeten en brengen een flinke dosis knusheid met zich mee!

Kelim vloerkleed kopen bij Floorpassion?

Kun je niet wachten om te pronken met je nieuwe kelim vloerkleed op de vloer? Bestel dan direct! Binnen 2 werkdagen ligt jouw nieuwe karpet dan te shinen op de vloer, want we komen het binnen die tijd helemaal gratis bij je thuisbezorgen.

En kun je niet kiezen tussen al dat moois? Snappen we! Daarom mag je altijd gratis enkele gratis staaltjes bestellen, zodat je thuis rustig kunt kijken wat bij je interieur past.