15 / 11 / 2023
Vijf tips voor een slaapkamer vloerkleed

Een slaapkamer vloerkleed is onmisbaar als je de dag goed wilt beginnen. Een heerlijk warm vloerkleed maakt het opstaan namelijk een stuk makkelijker. Maar welke eigenschappen zijn belangrijk in de aankoop van een geschikt slaapkamer vloerkleed?

Wij hebben de vijf belangrijkste tips voor jou verzameld!

1. Kies voor een hoogpolig kleed

Uit bed komen met warme voeten op een koude vloer. Dat vindt niemand fijn. Onze eerste tip is dan ook om een slaapkamer vloerkleed te kopen met een hoge pol. Een hoogpolig vloerkleed voelt namelijk heerlijk zacht en warm aan de voeten.

Fay Soft Creamy - zacht hoogpolig vloerkleed in roomwitFay Soft Creamy - zacht hoogpolig vloerkleed in roomwit

Een hoogpolig vloerkleed op een gladde ondergrond voorkomt tevens vallen en uitglijden. Wel zo fijn én veilig.

2. Ga voor een rustige en neutrale uitstraling

In de slaapkamer wil je kunnen relaxen. Behoud de kalmte in jouw slaapkamer en kies een slaapkamer vloerkleed met rustige uitstraling. Een rustige uitstraling ziet er voor iedereen anders uit, maar in het algemeen hebben neutrale kleuren en warme tinten de boventoon.

Denk bijvoorbeeld aan lichtroze, beige, bruin, crème, wit en grijs. 

3. Hou het groot

Om warm uit bed te stappen kan je het slaapkamer vloerkleed gedeeltelijk onder het bed leggen. Zo krijg je warme voeten en het ziet er tegelijk stijlvol uit. Om aan beide zijden het vloerkleed uit te laten komen heb je een groot vloerkleed nodig. 

Sandro 54 - Modern hoogpolig vloerkleed in Olive GreenSandro 54 - Modern hoogpolig vloerkleed in Olive Green

Onze derde tip is dan ook om een groot vloerkleed aan te schaffen. Hierbij adviseren wij om het vloerkleed zo’n 60 tot 70 cm van het bed te laten uitsteken. Een vloerkleed van 200x250 is de perfecte keuze hiervoor.

Wil je de slaapkamer een hele andere ‘look and feel’ geven, ga dan voor vloerkleden van 200x290. De combinatie met het bed geeft een prachtig geheel. Zit het gewenste formaat hier niet tussen? Bij Floorpassion heb je de mogelijkheid om jouw slaapkamer vloerkleed op maat te bestellen. 

Hampton Ecru 10 - Rond hoogpolig vloerkleedHampton Ecru 10 - Rond hoogpolig vloerkleed

Een tegenhanger van de klassieke vierkante vloerkleden is een rond vloerkleed. Tegenwoordig een veel gekozen vorm in de slaapkamer. Dit komt niet alleen door het speelse effect, een rond vloerkleed laat de ruimte optisch groter lijken. Ideaal wanneer de slaapkamer wat kleiner is of wanneer je rust met een tintje speelsheid wil combineren. 

4. Voorkom onderhoud

Onze vierde tip heeft betrekking op het onderhoud van het vloerkleed. Ga voor een hoogpolig kleed dat onderhoudsvrij is. Een hoogpolig vloerkleed schoonmaken is namelijk een hele opgave door de dikte van het kleed.

Zo zijn de hoogpolige vloerkleden van Floorpassion allemaal vuil- en waterafstotend. Mochten er vlekken in komen, dan zijn deze eenvoudig te verwijderen. Dit maakt de kleden ook zeer geschikt als vloerkleden voor de babykamer

5. Slapen in stilte

Woon je in een appartement en heb je te maken met onderburen, dan kan het voorkomen dat je geluiden hoort. Daar heb je natuurlijk geen behoefte aan als je net wil gaan slapen. Met een slaapkamer vloerkleed wordt het geluid gelukkig gedempt, wat echo’s en geluidstrillingen vermindert. Een heerlijke nachtrust staat je te wachten.

Ontdek de slaapkamer vloerkleden bij Floorpassion

Is jouw slaapkamer vloerkleed aan vervanging toe? Een geschikt vloerkleed voor de slaapkamer vind je bij Floorpassion. Bestel gratis proefsamples en ontdek welk kleed in de stijl van jouw slaapkamer past. Kom je er niet helemaal uit? Wij geven je graag tips en persoonlijk advies!

Met meer dan 45 jaar ervaring in eigen productie weten we als geen ander welke vloerkleden geschikt zijn voor in de slaapkamer.