22 / 09 / 2023

Het verhaal achter de Scandinavische tapijten

Scandinavië: een prachtig natuurgebied dat bekend staat om zijn natuurlijke landschappen, minimalistisch design en goede kwaliteit van leven. Denk aan prachtige bossen en fjorden, het bijzondere noorderlicht, de uitstekende gezondheidszorg en vergeet natuurlijk de IKEA niet! Allemaal Scandinavische kenmerken die je terugziet in de Scandinavische tapijten van Floorpassion.

Bij Floorpassion hebben we genoeg stijlen Scandinavische vloerkleden die passen bij jouw interieur. Neem een kijkje op onze website en vergelijk jouw favoriete kleden met elkaar door online gratis proefsamples te bestellen.

Vergelijk, bekijk en kom tot een passend Scandinavisch vloerkleed waar je jarenlang plezier aan zult beleven. 

Tapijten met Scandinavische kenmerken

Naast de frisse en lichte pastelkleuren zijn Scandinavische tapijten goed te herkennen aan zijn zigzag- en geometrische patronen. Deze eenvoudige, maar stijlvolle patronen passen goed wanneer je meer rust wil creëren in je interieur. Een Scandinavisch interieur staat namelijk bekend om zijn minimalistische ontwerp. Hiermee creëer je veel meer ruimte, wat ideaal is voor ruimtes met een smal oppervlak.

Barra 12 - Outdoor vloerkleed in dessert sand beigeBarra 12 - Outdoor vloerkleed in dessert sand beige

Een voorbeeld van een Scandinavisch kleed is de Reva 12. Een luxe, hoogpolig tapijt met symmetrisch patroon. Dit beige kleed is heerlijk zacht om op te lopen en creëert naast rust en ruimte meer warmte en sfeer in bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. 

Reva 12 - Luxe Hoogpolig wollen vloerkleed in Beige met symmetrisch patroonReva 12 - Luxe Hoogpolig wollen vloerkleed in Beige met symmetrisch patroon

Liefhebber van een design vloerkleed in Scandinavische tint? Ga dan voor ons prachtige Sal Mundi vloerkleed. Het natuurlijke lijnenspel geeft een unieke touch aan jouw interieur. De polyester stof maakt dat het kleed lang mee gaat zonder te slijten of te beschadigen. 

Verzekerd van de hoogste kwaliteit

Heb je een druk huishouden? En daardoor veel voetverkeer in huis? Ga dan voor een extra stevig Scandinavisch vloerkleed. Deze vind je terug in ons assortiment aan synthetische kleden. Synthetische vloerkleden bestaan uit een mix van stevige materialen, waaronder  polyester, propyleen en nylon.

In onze eigen productie met 45 jaar ervaring gebruiken wij de nieuwste weeftechnieken waardoor je verzekerd bent van een natuurlijk garen tapijt maar dan een stuk slijtvaster.

Voor elk interieur een passende afmeting

Bij het bepalen van de juiste afmeting voor je Scandinavische tapijt begin je met de standaardafmetingen van Floorpassion. Deze beginnen vanaf 60x90 cm en eindigen bij onze grote kleden tot 400x400 cm. Zo zijn onze vloerkleden van 300x400 cm een gewilde keuze bij het transformeren van je interieur. De grootte van deze vloerkleden bepalen namelijk de sfeer van de ruimte, maar zorgen tegelijkertijd ook voor een groter oppervlak. 

Naast onze standaard vierkante tapijten verkopen wij een variatie aan ronde vloerkleden. Heb je een leuke zithoek in de woonkamer? Of misschien wel een commode in de kinderkamer? Een rond vloerkleed past hier perfect onder. 

Zit de gewenste maat er niet tussen? Geen probleem! Bij Floorpassion heb je de keuze om jouw Scandinavische tapijt op maat te laten maken. Meet thuis de afmeting op en vul deze vervolgens eenvoudig in met onze handige maatmodule. Kom je er niet helemaal uit? Ons toegewijde team staat klaar om je verder te helpen! Bel ons op 030-2072030 of mail naar [email protected]

Transformeer jouw interieur met de vloerkleden van Floorpassion

Naast onze Scandinavische kleden vind je bij Floorpassion een ruim assortiment aan diverse vloerkleden die een bepaald land of gebied karakteriseren. Hier zijn onze Oosterse vloerkleden ook een goed voorbeeld van. De unieke, traditionele patronen maken dat jij je thuis waant in de sfeer van het Oosten. 

Welk type vloerkleden gaan de overhand nemen binnen jouw interieur? Scandinavisch, Oosters of toch iets anders? Onze specialisten staan klaar om jou te voorzien van uitgebreid interieuradvies.