01 / 09 / 2023

Nazomer trend: de laagpolige vloerkleden

De zomer vliegt voorbij en de nazomer is inmiddels aangebroken. Of je nu nog aan het genieten bent van een heerlijke vakantie of inmiddels weer terug thuis bent, de nazomer biedt de uitgelezen kans om een opknapbeurt te geven aan jouw interieur voor een frisse en nieuwe start. 

Bij een opknapbeurt hoort een nieuw, passend vloerkleed! Onze vloerkleden laten elke ruimte nieuw aanvoelen.Een geschikt type vloerkleed voor de nazomer zijn onze laagpolige kleden. Dit komt omdat de kleden met lage pol heerlijk fris en koel aanvoelen.

Is jouw interieur aan een opknapbeurt toe? Laat je inspireren door onze laagpolige vloerkleden

Waarom laagpolig trending is

Met onze laagpolige vloerkleden voel jij je gelijk helemaal thuis. Deze kleden voegen sfeer toe aan elke ruimte. Met een tal van diverse ontwerpen, kleuren en patronen zit er altijd een laagpolig kleed bij die past binnen jouw interieur. 

De laagpolige kleden zijn op dit moment een trend omdat veel van onze vintage kleden een lage pol bevatten. Vintage vloerkleden doen het goed omdat ze zorgen voor een persoonlijke touch in jouw interieur. Het heeft een nostalgische uitstraling en valt lekker op zonder overheersend te zijn. Door de lage pol komt de kleur van het kleed extra goed naar voren.

Dit zien we goed terug in onze Réal 15 vintage vloerkleed. Door zijn speelse karakter komt de beige kleur in meerdere tinten terug. Het ronde formaat in 250 of 300 cm past perfect onder de bank, of juist 150 cm voor onder de bijpassende stoel of bijzettafel. 

Réal 15 - Rond Vintage Vloerkleed beigeRéal 15 - Rond Vintage Vloerkleed beige

Wel of geen nazomer trend, ons Marina 18 vloerkleed is tijdloos en daardoor een geschikt laagpolig vloerkleed voor elk seizoen. Het laagpolige kleed maakt de woonkamer of slaapkamer meteen een stuk gezellig en creëert meer sfeer in de ruimte.

Wanneer je op zoek bent naar extra comfort en warmte is een hoogpolig vloerkleed van Floorpassion aan te raden. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij ons Hampton Ecru tapijt uit de collectie van Fred van Leer.

Hampton Ecru 10 - Rond hoogpolig vloerkleedHampton Ecru 10 - Rond hoogpolig vloerkleed

De stof bestaande uit 100% polyester is heerlijk om op te lopen met blote voeten. 

Heerlijke comfortabele kleden zonder onderhoud

Door de lage pol past dit vloerkleed in ruimtes waar je in eerste instantie niet zo snel een tapijt zou plaatsen. Bijvoorbeeld de keuken of op de gang. Een laagpolig vloerkleed heeft namelijk vrijwel geen onderhoud nodig. 

Een laagpolig kleed is slijtvast en kan goed tegen een stootje. Je kan er gewoon met schoenen oplopen. Hierbij hoef je niet bang te zijn om vlekken er nooit meer uit te krijgen, een beetje azijn erbij en de vlek is er zo uit! Mocht er een hardnekkige vlek voorkomen, dan is het tapijt zo weg te brengen naar de stomerij. Een laagpolig kleed is licht in gewicht en makkelijk te tillen en te vervoeren.

Ook geschikt voor buitengebruik

Nu vraag je je misschien af: is een laagpolig vloerkleed ook geschikt voor buiten? In de nazomer is het natuurlijk heerlijk om buiten te relaxen, maar wij snappen ook goed dat je een laagpolig vloerkleed zo lang mogelijk wil gebruiken, elke zomer opnieuw. Gelukkig zijn onze sisal vloerkleden hier de perfecte oplossing voor.

Een laagpolig sisal vloerkleed heeft enorm sterke en slijtvaste vezels en blijft zijn kleur behouden ondanks felle zon, vocht of water. Een sisal vloerkleed kan daarom perfect buiten liggen onder een heerlijke loungebank of eethoek. 

Hou er wel rekening mee dat een sisal vloerkleed wat ruwer en harder is dan andere laagpolige vloerkleden, zoals onze jute vloerkleden. Dit komt door de vezels waarvan het materiaal is gemaakt.  Een vloerkleed van jute is daarentegen ook laagpolig maar wel comfortabeler om op te lopen in huis. 

Floorpassion levert vloerkleden op maat!

Nog even relaxen voordat werk of school weer begint? Laat de nazomer maar komen met een laagpolig vloerkleed van Floorpassion. Bij ons komen de vloerkleden gewoon uit eigen productie met meer dan 45 jaar ervaring. Hierbij profiteer je gegarandeerd van een hoge kwaliteit omdat wij alleen werken met vertrouwde stoffen en materialen van hoge kwaliteit. 

Benieuwd naar de andere vloerkleden van Floorpassion? Neem eens een kijkje tussen ons assortiment in kleden of laat een laagpolig vloerkleed op maat maken. Zo weet je zeker dat jouw gekozen tapijt in de ruimte past. Bij ons heb je de mogelijkheid om gratis proefsamples aan te vragen en met elkaar te vergelijken, voordat je het gekozen vloerkleed op maat laat maken.