11 / 09 / 2018
Kleuren die je positiviteit beinvloeden
Elk jaar op 13 september is het de Internationale dag van het Positief denken. En hoewel het heel fijn is om 24/7 positief te denken zijn er genoeg mensen die hier wel wat hulp kunnen gebruiken.
 
Gelukkig voor deze mensen zijn er heel veel manieren om meer positiviteit in je leven aan te brengen, waarvan één van de beste manier is om jezelf te omringen met positieve kleuren.
 
Kleuren spelen namelijk een grote rol in het gevoel dat we ergens bij krijgen. Dit omdat het menselijk geheugen zeer vatbaar is voor visuele prikkels, waar kleuren een van is. En hoewel er geen wetenschappelijke bewijzen zijn, worden er veel eigenschappen en uitwerkingen aan kleuren toegekend.
 
Deze kleurassociaties worden onder andere gevormd door onze cultuur, mode, ervaringen en persoonlijke kleurervaringen. Hoe je een kleur ervaart is dus erg persoonlijk, maar er zijn ook veel overeenkomsten in kleurbeleving.

Positieve kleur: geel

Een kleur die door mensen als zeer positief en energiek ervaart wordt is de kleur geel. Geel wordt gezien als een jeugdige, optimistische kleur die de aandacht grijpt. De kleur wordt geassocieerd met energie, zon, lente, zomer, geluk en straal vriendelijkheid uit.
 
Het is een kleur die erg inspeelt op emoties en beïnvloedt je stemming. Je wordt er vrolijk en positief van en zorgt voor zelfvertrouwen en creativiteit.

Gele accenten

Geel kan ook negatieve aspecten met zich mee brengen. Te veel geel in je omgeving kan namelijk zorgen voor onrust en ongeduldigheid. Wil je meer geel in je omgeving aanbrengen zorg er dan voor dat je dit doe doormiddel van gele accenten.
 
Dit kan je doen door bijvoorbeeld een geel vloerkleed onder een tafel neer te leggen. Hierdoor is de kleur wel aanwezig in je interieur, maar is het niet te overheersend.
 
Kies bijvoorbeeld een fel okergeel vloerkleed zoals de Réal 62, een donker okergeel vloerkleed zoals de Beach Life 65 of een echt donkergeel vloerkleed zoals de Enzo 14.
 

Positive kleur: groen

Vind je geel toch iets te heftig? Ook groen wordt gezien als een positieve kleur. Deze kleur staat voor balans, verfrissing, milieu en vrede. Door groene accenten toe te voegen aan je interieur zorg je voor een ontspannende sfeer en creëer je een positief opgewerkt gevoel.
 
Groen is daarnaast ook de kleur van de natuur en is daarom in veel verschillende tinten terug te vinden.
 
Bij Floorpassion hebben we een diverst assortiment groene vloerkleden. Afgelopen jaar is met name de 
groene/blauwe petrol kleur populair zoals bij de Ross 34.
 
Maar we zien ook donkere mostinten zoals in de Beach Life 58 of donkere olijftinten zoals bij de Mace 54 overal terugkomen.
 

Positieve afsluiting

Door een van deze prachtige vloerkleden toe te voegen aan je interieur zorgt je gelijk voor meer positiviteit in je leven. Hierdoor is niet alleen 13 september de dag van het positief denken, maar sta jij altijd positief in het leven.
 
P.S. Kun je niet kiezen tussen de twee verschillende kleuren, bekijk dan eens de Châtel 54 of de Réal 52 waar zowel verschillende groen- en geeltinten in verwerkt zijn.

Lees ook