01 / 07 / 2016
Tips bij verhuizing

Omdat veel van onze lezers bezig zijn met een verhuizing hebben we voor dit blog een gastauteur van wolters keukens uitgenodigd. Dit blog gaat dus niet over mooie Riviera Maison of Sisal vloerkleden, maar over tips omtrent het vervangen van de keukenvloer.


Bij veel verhuizingen is het nodig om de vloer te vervangen. De vloer in de keuken is daar zeker geen uitzondering op. Sterker nog, als er een plek in huis is waar de vloer het behoorlijk te verduren krijgt, is het de keuken. Denk aan zwaar apparatuur dat op de vloer staat, eten en drinken dat erop valt en de ruimte is relatief vochtig. Wanneer je dus een vloer uitkiest voor de keuze, dien je onder andere met deze factoren rekening te houden. Welke vloer is dan het meest geschikt voor jouw huis? In dit artikel geven we enkele tips waardoor we hopelijk een steentje kunnen bijdragen in jouw keuze voor een nieuwe vloer!


Stijl
Welke stijl je hanteert hangt uiteraard ook af van de rest van de keuken, pas het hierop aan. Een kleurencontrast met de vloer is op dit moment helemaal hip. Heb je bijvoorbeeld lichte keukendeurtjes? Dan komt het nog mooier uit bij een donkere vloer. Verder is een houten vloer weer tijdloos en kan het eindeloos worden gecombineerd.


Houten vloer
De houten vloer is ontzettend mooi en de makkelijste vloer om te combineren. Daarnaast gebruikt men een houten vloer al vele jaren en zal de houten vloer ook over tientallen jaren gewoon nog hip zijn. Echter zit er ook een keerzijde aan de houten vloer. Voor de keuken is de houten vloer namelijk niet ideaal. Een houten vloer is namelijk wat gevoeliger dan andere vloeren. Voornamelijk door vocht kan een houten vloer behoorlijk wat schade oplopen. Vind je het de moeite waard om je te moeten inhouden in de keuken voor een houten vloer? Aan jou de keuze!


Tegels

Naast de houten vloer zijn ook tegels een erg populaire ondergrond in de keuken. Tegels zijn veel makkelijker schoon te maken en minder gevoelig voor externe factoren, niet onbelangrijk in een keuken! Voornamelijk dondere grote tegels zijn momenteel helemaal in!

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter