01 / 07 / 2016
Tips bij verhuizing

Omdat veel van onze lezers bezig zijn met een verhuizing hebben we voor dit blog een gastauteur van wolters keukens en nubehangen uitgenodigd. Dit blog gaat dus niet over mooie Riviera Maison of Sisal vloerkleden, maar ook over tips omtrent het vervangen van de keukenvloer.

Bij veel verhuizingen is het nodig om de vloer te vervangen. De vloer in de keuken is daar zeker geen uitzondering op. Sterker nog, als er een plek in huis is waar de vloer het behoorlijk te verduren krijgt, is het de keuken. Denk aan zwaar apparatuur dat op de vloer staat, eten en drinken dat erop valt en de ruimte is relatief vochtig. Lees ook onze blog over het vervoeren van een vloerkleed bij verhuizing.

Wanneer je dus een vloer uitkiest voor de keuze, dien je onder andere met deze factoren rekening te houden. Welke vloer is dan het meest geschikt voor jouw huis? In dit artikel geven we enkele tips waardoor we hopelijk een steentje kunnen bijdragen in jouw keuze voor een nieuwe vloer!

Stijl

Welke stijl je hanteert hangt uiteraard ook af van de rest van de keuken, pas het hierop aan. Een kleurencontrast met de vloer is op dit moment helemaal hip. Heb je bijvoorbeeld lichte keukendeurtjes? Dan komt het nog mooier uit bij een donkere vloer.

Verder is een houten vloer weer tijdloos en kan het eindeloos worden gecombineerd.

Houten vloer

De houten vloer is ontzettend mooi en de makkelijkste vloer om te combineren. Daarnaast gebruikt men een houten vloer al vele jaren en zal de houten vloer ook over tientallen jaren gewoon nog hip zijn. Echter zit er ook een keerzijde aan de houten vloer. Voor de keuken is de houten vloer namelijk niet ideaal. Een houten vloer is namelijk wat gevoeliger dan andere vloeren.

Voornamelijk door vocht kan een houten vloer behoorlijk wat schade oplopen. Vind je het de moeite waard om je te moeten inhouden in de keuken voor een houten vloer? Aan jou de keuze!

Tegels

Naast de houten vloer zijn ook tegels een erg populaire ondergrond in de keuken. Tegels zijn veel makkelijker schoon te maken en minder gevoelig voor externe factoren, niet onbelangrijk in een keuken! Voornamelijk donkere grote tegels zijn momenteel helemaal in!

Tips voor een goede match in de woonkamer

Het inrichten van een woonkamer is een eerste, maar het moet natuurlijk ook op een goede manier matchen met de rest van de kamer en de woning. Zo moet u letten op de meubels, de kleuren van de verschillende aspecten van de woonkamer en bijvoorbeeld de lichtinval in de woonkamer combineren met de kleuren.

U moet natuurlijk alles bekijken, maar vaak heeft u niet overal verstand van. Daarom is het allereerst verstandig om gebruik te maken van een interieurstylist. Deze personen hebben een nuchtere kijk op zaken en weten precies wat wel en niet kan.

Zo past een laagpolig beige sisal vloerkleed perfect bij een donkerkleurige bank, maar hoeft het niet per se de beste mix te zijn.


Stijl van de kamer bepalen

Voordat u nog aan de slag gaat met het kopen van behang, het bekijken van meubels, het uitkiezen van een vloerkleed of het schilderen van de muren moet u kijk naar het doel wat u wilt behalen. Zo moet u een stijl kiezen die u gaat toepassen in uw woonkamer, zodat u enige houvast heeft tijdens het proces van de inrichting.

Wilt u gebruik gaan maken van decoraties en andere toevoegende aspecten? Dan moeten deze aansluiten op de stijl van de woonkamer en moet u niet de woonkamer aanpassen op een aantal kleinere zaken in de kamer.

Op deze manier bespaart u uzelf een hoop tijd en moeite, want decoratie aanpassen zal niet de meest lastige klus van het geheel zijn.

Kleur bepaald een hoop

Kleurgebruik in een woonkamer is uiterst belangrijk. Zo moet u kijken naar de verschillende kleuren die mogelijk zijn in uw woonkamer en u kunt dit ook op meerdere manieren realiseren. Zo kunt u het geheel behangen, kunt u een combinatie van behang en verf toepassen of kunt u alles verven.

Het bepalen van de kleur moet u echter doen aan de hand van de lichtinval die uw woonkamer heeft. Bij weinig lichtinval doet u er goed aan om lichte kleuren te gebruiken om het geen donkere kamer te maken.

Lees ook eens