11 / 10 / 2017

5 redenen om te kiezen voor een vintage vloerkleed

Vloerkleden zijn een essentieel onderdeel van je interieur. Het valt misschien niet altijd direct op wanneer ze er zijn, maar wanneer ze er niet zijn voel je dat direct. De ruimte voelt koud aan en is saai en leeg. Een vloerkleed kan een ruimte in een woning maken of breken. Zo simpel is het.

Welk vloerkleed wil jij je in je interieur? Heb je al eens nagedacht over een vintage vloerkleed? Wij geven je 5 redenen om dat wel te doen.

Vintage is niet oubollig

Hoewel het woord vintage een chique woord is voor tweedehands, betekent dit niet dat de vintage stijl oubollig is. De vintage trend is juist ontzettend modern, hoe tegenstrijdig dat ook klinkt. Dit zie je ook terug in het grote aanbod aan vintage vloerkleden.

Want waarom zou je alle vlooienmarkten en tweedehands winkels afstruinen, als je ook een nieuwe vloerkleed met vintage look kunt aanschaffen? Vloerkleden slijten immers door de jaren heen en ook de kleur van het vloerkleed blijft niet altijd even mooi.

Een vloerkleed in de vintage stijl straalt dezelfde doorleefdheid uit, zonder dat dit ook echt zo is. Zo weet je wat je in huis haalt.

De vele mogelijkheden van een vintage vloerkleed

Een vintage vloerkleed is een breed begrip. Het is niet zo dat je één vintage vloerkleed hebt. Er zijn juist ontzettend veel mogelijkheden wanneer het gaat om kleuren en stijlen van een vintage vloerkleed. Kies je voor een vloerkleed in patchwork, of juist een vintage kleed met een barokke print?

Kortom een grote keuze aan stijlen en kleuren. Dit maakt de vintage vloerkleden trend een blijvertje, zo veelzijdig als deze trend is.

Passend in elk interieur 

Dat een vintage vloerkleed niet saai is, dat is een feit. Er zitten altijd meerdere tinten in een vintage vloerkleed, wat het gemakkelijk maakt om hem bij de rest van het interieur te laten passen. Laat één of meerdere kleuren van het tapijt terug komen in de overige interieurstyling en voilá, jouw vloerkleed past perfect bij de rest van het interieur.

Een kussentje, kaarsen set of plaid in de juiste kleur is al genoeg. Makkelijker kan niet.

Een vintage vloerkleed kan gecombineerd worden in een authentieke interieurstijl, maar past ook juist bij een zeer moderne inrichting. Combineer het tapijt met zeer moderne meubels en je interieur is helemaal van nu. Het kan allemaal!

Authenticiteit in een vloerkleed

Een authentieke uitstraling, dat heeft een vintage tapijt absoluut. Veel eigenaren van een vintage vloerkleed ervaren dit als prettig. De authentieke uitstraling zorgt ervoor dat het een knusse en gezellige uitstraling geeft.

Perfect aangepast aan de omgeving, stralen ze warmte en gezelligheid uit. Het vintage vloerkleed maakt van een huis een thuis.

Een echte eyecatcher

Sfeervol en opvallend, dat zijn de vintage vloerkleden absoluut. In elke woonkamer geven ze net dat beetje extra. Een echt eyecatcher, die de kamer afmaakt en hem een uniek karakter geeft.

Een toevoeging aan elke kamer

Een warme uitstraling, passend in elk interieur en totaal niet oubollig of old-fashioned. Een vintage vloerkleed voegt echt wat toe aan jouw interieur, van welke interieurstijl je ook houdt. Denk je er inmiddels al aan om te kiezen voor een vintage vloerkleed?

Lees ook eens