17 / 06 / 2016

Tips bij inrichting kleine woning

Inrichting van een kleine woning

Heeft u de beschikking over een kleine woning of neemt u binnenkort de intrek in een kleine woning? Dan moet u natuurlijk nadenken over de inrichting hiervan, want dat is lang niet zo gemakkelijk. Bepaalde componenten zullen niet en anders zullen juiste wel gebruikt moeten worden.

Wij zullen u op de hoogte brengen van een aantal praktische adviezen rondom dit proces en hopen u hierbij voldoende te informeren zodat u op een creatieve manier aan de slag kunt.

Huidige woning aanpassen

Bent u van plan om uw huidige woning aan te passen? Dan moet u zorgen dat u met een frisse blik naar de verschillende aspecten kijkt. Het mooiste is om dit te doen in samenspraak met een interieurstylist(e).

Deze personen bekijken uw woning op een onafhankelijk manier en zullen geen rekening houden met het behouden van spullen wat eigenlijk niet goed is voor de woning.

Ruimte besparen

Er zijn natuurlijk ook een aantal mogelijkheden om veel ruimte te besparen door zaken verstandig aan te pakken. Allereerst moet u ervoor zorgen dat u decoraties en andere accessoires op een goede manier gebruikt. Zo kunt u bijvoorbeeld planten of potten aan de muur bevestigen zodat u niet een extra kastje of tafeltje hoeft neer te zetten.

Ook het werken in lagen is verstandig in een kleine woning. U moet bijvoorbeeld een kast opdelen in verschillende lagen en elke laag voor een ander object gebruiken. Dit zorgt voor sfeer, maar bespaart voornamelijk erg veel ruimte.

Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een klein vloerkleed of licht tapijt. Een beige Sisal vloerkleed of lichte Riviera Maison karpet zorgt er ook voor dat een ruimte groter oogt.

Zelf inrichten?

Gaat u uw woning zelf inrichten en wilt u geen hulp van personen om u heen? Zorg er dan voor dat u voldoende tijd neemt voor bepaalde zaken.

Zo doet u er goed aan om te kijken naar de muren. Over het algemeen gaat hier veel tijd inzitten, maar met het gebruik van glasvliesbehang kan dit goed teruggedrongen worden.

Dit is een tijdbesparende manier van behangen welke ook nog eens van goede kwaliteit is.

Lees ook eens