07 / 06 / 2017

Slecht sisal vloerkleed? Zo herken jij de valkuilen

1. Extreem goedkope prijzen.

Een origineel sisal vloerkleed is gemaakt van hoogwaardige natuurlijke materialen en is met de hand afgewerkt. Wanneer het voor een goedkope prijs wordt aangeboden weet je bijna zeker dat dit niet een origineel sisal vloerkleed betreft en dat het van een slechte kwaliteit is doordat het van goedkope materialen is gemaakt en niet met de hand is afgewerkt.

Een sisal vloerkleed in de afmeting 160x230 cm voor minder dan € 200,- is meestal al een indicatie van slechte kwaliteit.

2. Omkrullende hoeken.

Niets zo vervelend als een sisal vloerkleed waarvan de hoeken gaan omkrullen. Sisal is een natuurlijk garen dat erg sterk reageert op het vochtgehalte en temperatuur van een kamer.

De kans is daarom groot dat het vloerkleed gaat bobbelen of dat de hoeken gaan omkrullen. Om een stabiele ligging te garanderen is een vakkundige afwerking van belang.

Wij van Floorpassion werken onze sisal vloerkleden af met een latex achterkant. Deze latex laag gaat de bobbeling van sisal tegen en zorgt ervoor dat het sisal kleed strak blijft liggen. Tevens fungeert deze latex laag als antislip laag op gladde vloeren.

3. Nieterkende sisal producent

Voor de beste kwaliteit moet je bij de bron zijn. Wij zouden dan ook altijd adviseren om een Sisal vloerkleed bij een erkende producent te kopen. We horen je denken: hoe herken ik een erkende sisal producent?  Een erkende producent is meestal te herkennen aan het feit dat zij sisal vloerkleden ook op maat aanbieden.

Een aanbieder die replica’s importeert uit landen als China kan geen sisal vloerkleed op maat aanbieden gezien zij niet zelf produceren. Het op maat aanbieden van sisal vloerkleden is dan ook meestal een goede indicator van een erkende sisal producent.

Dus nog een keer, de do’s & don’ts bij de aanschaf van een sisal vloerkleed

sisal vloerkleed kwaliteit

We hopen je hiermee een goed advies te hebben gegeven voor het kopen van een sisal tapijt. Mocht je nog vragen hebben, mail of bel ons dan gerust!

Lees ook eens