02 / 01 / 2017

Lage temperaturen vragen om warme vloerkleden

Lage temperaturen vragen om hoogpolige vloerkleden

Een echte all time favourite onder de karpetten is natuurlijk het hoogpolige vloerkleed. Al eeuwen is het vloerkleed met een dikke pool zeer geliefd vanwege het sfeervolle en warme karakter dat dit aan de ruimte afgeeft. En laten we daar tijdens deze koude wintermaanden nou net wat extra behoefte aan hebben! Grote of kleine vloerkleden zijn echt een must have!

Zoals eerder gezegd is het hoogpolige karpet al heel lang in de mode. Maar dat wil niet zeggen dat dit type karpet niet aan trends onderhevig is.

Floorpassion onderzocht de laatste trends op het gebied van hoogpolig tapijt, en zet ze voor u op een rijtje:

Metallic Materials

Een trend die we de laatste maanden van 2016 al zagen op het gebied van kleding, maar ook zeker in de wooninrichting van 2017 zal doorzetten, is die van metallic kleuren. Door aan bijvoorbeeld een klassiek rood hoogpolig vloerkleed een glansgaren toe te voegen, wordt een (licht) metallic-uitstraling gecreëerd, waarmee een meer trendy-look ontstaat.

Een hoogpolig vloerkleed is dan niet alleen comfortabel en warm, maar ook echt fashionable. Benieuwd naar deze unieke nieuwe look? Onze karpetten van de collecties: Reef, Calva en Ross beschikken over deze (licht) metallic-uitstraling en zijn vanaf nu online te bestellen.

Gemêleerde Garen

Al langere tijd wordt er naast de structuren van garen, ook geëxperimenteerd met de kleurtinten van de garen. Hierbij is de trend van het gemêleerde hoogpolige vloerkleed ontstaan, waarbij verschillende kleurtinten door elkaar heen worden gebruikt. Door bijvoorbeeld in een grijs vloerkleed verschillende tinten grijs door elkaar heen te weven, ontstaat een extra speels karakter.

Daarnaast zorgt een gemêleerd vloerkleed voor een extra volumineuze uitstraling, doordat de verschillende kleurtinten die door elkaar gebruikt worden optisch gezien meer diepte creëren. Benieuwd naar deze unieke nieuwe look?

Onze karpetten van de collecties: Brussel, Chester, Donna beschikken over deze gemêleerde uitstraling en zijn vanaf nu online te bestellen.

Lees ook eens