31 / 01 / 2018

In opmars: het wollen vloerkleed!

De vraag naar verfijnde wollen vloerkleden explodeert. De economie draait goed, men heeft weer meer te besteden en kiest daardoor vaker voor een luxe product als wol. Daarbij is wol het imago van pluizig en stoffig al lang kwijt. En terecht, de productietechnieken, innovaties en trends gaan razendsnel.

Hoe staat het met het wollen vloerkleed anno 2018?

Hoogwaardige wollen garen

Anno 2018 neemt de vraag naar wol weer enorm toe. Het verschil met vroeger is dat er nu voornamelijk vraag is naar hoogwaardige wollen garen. Een hoogwaardig wollen garen die door Floorpassion wordt gebruikt is het Nieuw-Zeelandse Merino garen.

De naam Merino staat voor een schapenras dat bekend staat om zijn wol. De Merino schapen uit Nieuw-Zeeland staan bekend om hun extreem fijne wol structuur wat erg geschikt is voor het vervaardigen van vloerkleden.

Met name de vraag naar deze zeer fijne wol structuur is enorm toegenomen door de vergrootte vraag naar (hoogwaardige) wollen vloerkleden.

Voordelen van hoogwaardige wollen garen  

Echt schapenwol van Merino schapen uit Nieuw-Zeeland wordt gebruikt als garen voor vloerkleden als de Beach Life en Castle.Het gebruik van zuiver (scheer)wollen garen brengt veel voordelen met zich mee zoals:

  • Een scheerwollen vloerkleed heeft natuurlijke kleuren
  • Zuiver scheerwol pluist vrijwel niet
  • Zuiver scheerwol is antistatisch
  • Wol is brandwerend, scheerwol is zelfs vuur dovend

Wollen vloerkleed op maat

Zoals beschreven gebruikt Floorpassion met name de fijne wol variant van de Nieuw-Zeelandse Merino schaap. Deze fijne wol variant stelt ons in staat ook vloerkleden op maat te produceren. Zo kunnen wij vrijwel al onze wollen vloerkleden in ronde afmetingen en grote afmetingen op maat produceren.

Dit kan meestal al binnen een tijdsduur van 2 werkdagen. Kijk voor meer informatie bij een specifiek wollen vloerkleed.

Fashion: Victoria Beckham

Ook in de modewereld neemt de vraag naar zuiver wollen producten steeds meer toe. Zo werd wol prominent aangeprezen in de laatste modeshow van Victoria Beckham.

Met name de zuiver wollen producten zijn zeer in trek in de modewereld.

Lees ook