10 / 02 / 2017

5 voordelen van een vloerkleed binnen jouw interieur

Vloertegels, parket, laminaat, linoleum, gietvloer of zelfs een bamboevloer: de mogelijkheden om je vloer te bekleden zijn tegenwoordig eindeloos.

Daarnaast zal de vloer voor langere tijd deel uitmaken van je woning, een gegeven dat kiezen voor de juiste vloerbekleding er niet bepaald makkelijker op maakt. Maar welke keuze je uiteindelijk ook maakt, het vloerkleed zorgt uiteindelijk voor de warme en persoonlijke uitstraling van je woonruimte. Pas dan komt je interieur tot leven.

Naast dit gegeven, zitten er ook nog veel andere voordelen aan een vloerkleed binnen je interieur.

Floorpassion zet de grootste voordelen voor je op een rij:

  1. Zoals we het net al even benoemden zorgt een vloerkleed (in tegenstelling tot veel soorten vloerbekleding) voor veel warmte en persoonlijkheid binnen je interieur. De gekozen vloerbekleding geldt vaak als basis: deze moet vaak neutraal qua kleurgebruik en stijl zijn, omdat deze immers voor langere tijd als dé vloer binnen het huis dient. Dan is het vloerkleed het perfecte middel om te kijken naar: welke kleuren vind ik mooi en passen bij mijn interieur? Daarnaast zorgt een vloerkleed voor meer warmte op een koude ondergrond waardoor je minder last hebt van koude voeten. Hoogpolige vloerkleden onderstrepen dit warme gevoel extra door hun wollen karakter.
  2. Een ander belangrijk voordeel van een vloerkleed is, is dat het voor de perfecte eenheid binnen je interieur kan zorgen. Wanneer ervoor wordt gekozen een vloerkleed onder het meubilair te leggen op de grond, wordt het totaal als het ware met elkaar verbonden en wordt een samenhangend geheel gecreëerd binnen de woonruimte. Een vloerkleed kan uiteraard ook voor de meubels worden gelegd waardoor deze veel meer los binnen de inrichting staan. Dit kan ook een heel mooi effect geven. Feit blijft dat het vloerkleed hier dus een grote invloed op kan hebben.
  3. Door alle verschillende kleuren en stijlen die er binnen de webshop van Floorpassion zijn, durven we met recht te zeggen dat er voor ieders smaak een vloerkleed is. Of je nou houdt van een patchwork vloerkleed waarbij verschillende kleuren en prints zijn gecombineerd, of liever gaat voor een eenvoudiger sisal vloerkleed: binnen jouw voorkeuren valt altijd wel iets te kiezen. Daarnaast produceren we ook vloerkleden op maat.
  4. Wanneer je voor een vloerkleed binnen jouw interieur kiest, komt daar ook een praktisch voordeel bij kijken. Een vloerkleed kan namelijk geluid dempen. De akoestiek en echo in een woonruimte kunnen namelijk verminderd worden door het plaatsen van een vloerkleed doordat dit de geluiden gedeeltelijk absorbeert of dempt. Hoe dikker het vloerkleed, hoe meer effect het heeft. Hoogpolige vloerkleden zijn dus uiterst geschikt voor geluidsdemping en zijn naast zacht voor de voeten dus ook zacht voor de oren!
  5. Last but not least, anders dan bij een parket of andere vaste vloer is een vloerkleed erg makkelijk te vervangen. Is je smaak veranderd of ben je simpelweg toe aan iets nieuws binnen jouw interieur? Je rolt het vloerkleed op en legt een mooi nieuw vloerkleed neer. Doordat de prijs van een vloerkleed vaak veel lager ligt dan bij de vaste vloer, kun je deze nog eens vervangen. Bij Floorpassion vind je al goedkope vloerkleden vanaf €99. 

Lees ook eens