22 / 01 / 2017

5 vloerkleden trends waar we in 2017 niet meer omheen kunnen!

Een nieuw jaar staat vaak in het teken van verandering. Ook op het gebied van vloerkleden belooft 2017 een hoop leuke nieuwe trends. Floorpassion zet de populairste trends voor je op een rij, en bewijst hiermee dat een nieuw vloerkleed hét middel is om je interieur opnieuw te laten stralen!

1.Vintage op de vloer

Waar we in 2016 al geregeld vintage vloerkleden voorbij zagen komen, gaat deze trend het komende jaar pas écht doorzetten. Vintage is hot: de kleden die geïnspireerd zijn op de traditionele Oosterse tapijten in een nieuw sleets jasje, creëren een unieke look die zowel stoer als chique oogt. Dit maakt vintage vloerkleden zo geschikt voor zowel klassieke als moderne inrichtingen. Deze trend vind je terug in Floorpassions vintage Réal- en vintage Angkor-lijn.

vintage vloerkleed donkerblauw

2. Mix & Match

Zowel het combineren van verschillende kleuren, als het combineren van verschillende dessins is geliefd in 2017. Patchwork vloerkleden zijn een goede vertaling van deze trend: deze kleden bestaan uit verschillende vlakken (patches) van verschillende tapijten die aan elkaar gemaakt zijn, waardoor een uniek nieuw tapijt ontstaat.

Het kleed heeft net als de vintage vloerkleden een verweerde look, wat zorgt voor een sfeervol ogend geheel. Kijk voor patchworkinspiratie bij onze Chatel-collectie.

vintage vloerkleed groot

3. Pastel is Passé

Het afgelopen jaar stond in het teken van de romantiek met zachte poedertinten. Echter, als we verschillende woonexperts mogen geloven, zal deze trend het komende jaar helemaal omslaan en gaan de kleuren in de vloerkleden er echt anders uitzien.

Zij beloven ons vooral veel warme tinten en diepe kleuren zoals bruin, groen en terracotta op de vloer. Een goed voor beeld van deze trend vind je terug in onze hoogpolige vloerkleden Reef, Ross en Brussel.

hoogpolig vloerkleed groot

4. Bohemian is Back

Een laid-back stijl waarbij zo’n beetje alles met elkaar kan worden gecombineerd, als het maar dat heerlijke eiland- en vakantiegevoel in huis haalt. Daar draait het om bij de stijl die vaak Bohemian Chic wordt genoemd, vaak met het eiland Ibiza als inspiratiebron. Denk aan kelim- en aztec patronen met felle kleuren erin verwerkt.

Het woord ‘Bohemian’ dateert uit 1800 en werd vaak gebruikt voor mensen die niet op één plek woonden, zoals zigeuners. Het vertegenwoordigt een stijl die verschillende materialen en felle kleuren met elkaar mixt, wat altijd voor een warm effect in je huiskamer zorgt.

Met ons Rais-, Nexus of Barcelona kan ook jij deze stijl meteen in huis halen.

bohemian vloerkleed

5. Mad Men Madness

Fans van de populaire serie Mad Men weten het als geen ander, het einde van de 50’s en het begin van de 60’s blijven een onuitputtelijke bron aan inspiratie.

Het was een tijd waarin volop karpetten met een sober vergrijsd kleurenpalet te zien waren, maar ook al plaats werd gemaakt voor de fel (groene) kleuren en opvallende dessins in karpetten van de latere jaren 60.

De begin jaren 60 zijn terug te vinden in onze Vintage karpetten, en kijk voor de latere 60’s look naar onze Farooq.

vintage vloerkleed effen