• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

300x300 vloerkleed

Tegenwoordig zien we een trend in grote vloerkleden en in vierkante vloerkleden. Een combinatie van deze trends, is ons vloerkleed van 300x300 cm. Bekijk hieronder ons aanbod.
Geen producten gevonden...

Een vloerkleed uitzoeken

De zoektocht naar een vloerkleed begint bij het uitzoeken van een kwaliteit die je het meeste aanspreekt. Daarna is de kleur van belang en ten slotte het formaat van het vloerkleed. Vloerkleden zijn er in verschillende maten en de juiste maat kiezen, is een belangrijk onderdeel van het aankoopproces.

Kom je er niet uit, dan kun je je altijd nog laten informeren door een van onze vloerkleed specialisten. Zij helpen je graag verder met het maken van een goede keuze.

Kies de juiste vorm

Er zijn wel een aantal richtlijnen waar naar gekeken kan worden bij het kiezen van een maat voor het vloerkleed. De eerste stap is het bepalen van de vorm. Wordt het een rechthoekig, rond of bijvoorbeeld vierkant vloerkleed? Een rond vloerkleed van 120 cm zal bijvoorbeeld heel anders staan dan een vierkant vloerkleed van 300x300 cm.

Wanneer de overige meubelstukken in de ruimte voornamelijk recht zijn, is het een aanrader om eens te kijken naar een ronde of organische vorm. Dit geeft een dynamisch effect aan de ruimte. Wil je de inrichting liever strak houden of heb je bijvoorbeeld al een ronde tafel, dan zal een rechthoekig vloerkleed een goede keuze zijn. Een vorm waar misschien niet zo snel aan gedacht wordt, is een vierkant vloerkleed.

Een vierkant vloerkleed

Een trend die wij steeds vaker voorbij zien komen, is een groot vierkant vloerkleed zoals een vloerkleed van 300x300 cm. Een kleed van 300x300 zal volstaan bij een grotere ruimte. Dit zorgt voor meer eenheid en aankleding van de ruimte, waardoor het gezelliger oogt. Ook kan een kleed van 300x300 bijvoorbeeld gebruikt worden om ruimtes te verbinden met elkaar.

Dit kan bijvoorbeeld bij de keuken en de woonkamer goed uitpakken. Daarnaast zien wij een vloerkleed van 300x300 vaak voorkomen als tapijt. Het kleed wordt dan gebruikt als tapijt in bijvoorbeeld een kantoorruimte. Door de grootte van het vloerkleed kan het als een tapijt van 300x300 dienen. Dit zorgt tegelijkertijd voor bescherming van de vloer als voor het creëren van samenhang.

Welke maat past bij jouw ruimte?

Andere vierkante maten zijn ook zeker mogelijk. Pas het aan op de grootte van jouw ruimte. Een vloerkleed van 300 bij 300 zal namelijk niet overal passen. Een tapijt van 300x300 wordt al gemakkelijker maar is ook al relatief groot. Gelukkig zijn er vele opties qua vierkante vloerkleden.

Bij Floorpassion hebben we bij veel kwaliteiten ook de optie ‘vloerkleed op maat’. Hierbij bepaal je zelf de maat van het vloerkleed en zo past jouw gekozen kwaliteit altijd qua maat in de ruimte. Voorbeelden van kleinere vierkante maten zijn 150x150 cm vloerkleden, 200x200 cm vloerkleden of 250x250 cm vloerkleden. Maar ook nog grotere vloerkleden zijn zeker aanwezig in ons assortiment.

Vaak staat zelfs de standaard maat 400x400 cm tussen de opties. Mocht het genoemde vloerkleed van 300 bij 300 niet passen in jouw ruimte, dan zijn er dus nog genoeg opties.