17 / 08 / 2016

Tips bij het vervoeren van een vloerkleed

Tips bij het vervoeren van een vloerkleed

Wanneer je een vloerkleed bij Floorpassion koopt dan nemen wij alle benodigde voorzorgsmaatregelen. Je wil natuurlijk niet dat jouw prachtige sisal vloerkleed of riviera maison karpet beschadigd aankomt.

Wij hebben jarenlange ervaring met het versturen van de vloerkleden en delen deze kennis graag met je. Wanneer je gaat verhuizen wil je jouw vloerkleed natuurlijk meenemen en in goede staat weer in jouw nieuwe huis neerleggen.

Zonder de juiste voorzorgsmaatregelen kan het kleed beschadigen en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Om dit te voorkomen geven wij je een aantal tips die ervoor zorgen dat je vloerkleed mooi intact blijft.

Oprollen

Een vloerkleed kun je het beste oprollen, zo neemt hij minder ruimte in beslag en is het gemakkelijker om het kleed te verplaatsen. Bij het oprollen moet je proberen om zo min mogelijk ruimte ertussen te laten dan wordt de rol ook minder dik.

Druk bij een hoogpolig vloerkleed de rol steeds wat aan, omdat hier vaak nog wat lucht tussen blijft zitten. Als je het kleed eenmaal naar binnen hebt gebracht moet je deze pas weer uitpakken als je het vloerkleed naar de juiste verdieping hebt gebracht.

In de rol is het vloerkleed namelijk ook gemakkelijker de trap op te tillen dan als je hem al hebt uitgepakt.

Inpakken

Als je een vloerkleed hebt opgerold is het erg belangrijk dat je deze ook inpakt, dit kun je doen met plastic of met noppenfolie. Door je vloerkleed in te pakken heb je geen kans dat hij nat wordt en heb je ook minder kans op transportschade.

Wanneer je gaat verhuizen kun je bij de verhuisdozenstore een verhuispakket aanschaffen. Daarbij krijg je ook een aantal meter noppenfolie waarmee je gemakkelijk jouw vloerkleed kunt inpakken. 

Lees ook onze blog over tips bij het verhuizen

Verplaatsen

Als je je vloerkleed gaat verplaatsen is het belangrijk dat je deze nog verpakt laat, totdat je hem in de juiste ruimte hebt. Als je het kleed in de auto moet laden of een verdieping naar boven moet brengen kun je dit het beste met twee personen doen.

Zo voorkom je dat het kleed langs de muren schaaft of door de grond beschadigd raakt. Als je hem dan naar de juiste ruimte gebracht hebt kun je het kleed uitpakken en op de juiste plaats neerleggen. 

Lees ook eens

Reacties

Hoi Nico, <br />
<br />
Allereerst, goede vraag! Dit soort grote afmetingen leveren wij altijd met minimaal 2-man. We kijken op locatie of er een goederenlift aanwezig is en als deze niet aanwezig is of te klein is dan tillen wij het karpet naar de gewenste verdieping. <br />
<br />
Wanneer wij van te voren weten dat wij het vloerkleed op een specifieke verdieping moeten leveren dan houden wij bij het verpakken hier rekening mee. Wij verpakken het vloerkleed op dusdanige wijze dat het flexibel genoeg blijft om in (krappe) trapopgang te buigen. <br />
<br />
Ik hoop je hiermee voldoende te hebben ge&iuml;nformeerd. Mochten er nog vragen zijn neem dan gerust contact met ons op. <br />
<br />
Groeten Cliff
Cliff - 15 / 09 / 2022 @ 10:32
Maar hoe krijg je een rol vloerbedeking van 4 meter breed, op bijvoorbeeld 6 hoog. Veel mensen wonen namelijk in flats. <br />
Niet elke flat is ontworpen door een architect die aan rollen tapijt heeft gedacht.
NicoW - 14 / 09 / 2022 @ 13:44