• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Geknoopte vloerkleden

Geknoopte vloerkleden zijn al langer in de mode vanwege de duurzame en kwalitatief sterke manier van produceren. Bekijk hieronder het geknoopte aanbod van Floorpassion.
Geen producten gevonden...

Zijn geknoopte vloerkleden populair?

Geknoopte tapijten worden vaak meestal met de hand gemaakt. Een handgeknoopt vloerkleed is erg arbeidsintensief maar zorgt daarnaast voor een uitstekende kwaliteit van het vloerkleed. Bij een handgeknoopt vloerkleed wordt iedere knoop uniek met de hand gelegd. Daarbij is het ook zeker mogelijk om een complex of gedetailleerd patroon te maken.

Naast de verdeling tussen handgeknoopt en machinaal geknoopt is er ook nog verschil in de dikte van het knopen. Daarmee wordt bedoeld dat een vloerkleed kan bestaan uit wat kleinere knopen of dat het een grof geknoopt vloerkleed is. Een grof geknoopt vloerkleed wordt vaak gemaakt van materialen zoals wol.

Wat zijn geliefde keuzes uit het assortiment?

Bij Floorpassion hebben wij ook vele vloerkleden met een geknoopte look. De Luxor 13 is daar een prachtig voorbeeld van. Deze is beschikbaar in drie verschillende kleuren en heeft een platte geknoopte look. Vloerkleed Luxor bestaat uit 60% wol en 40% viscose.

Hierdoor heeft het de charme en voordelen van een wollen vloerkleed en is het nog eens extra onderhoudsvriendelijk en slijtvast. Wol heeft bovendien isolerende eigenschappen, waardoor het bij zowel koud als warm weer heerlijk blijft aanvoelen.

De Luxor is een vaak gekozen vloerkleed door onze klanten en dat vinden wij met deze eigenschappen niet zo gek.

Hoogwaardige vloerkleden

Een ander vloerkleed met een geknoopte look is de Beach Life. Dit is een hoogwaardig en populair vloerkleed van de collectie. De Beach Life is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren die variëren van wat rustigere tinten tot gekleurde tinten. Vloerkleed Beach Life 16 is ontworpen door de bekende ontwerper Frans Molenaar.

Alles werd ontworpen in moderne, strakke en simpele lijnen. Zijn uitgang was “Eenvoud en tijdloosheid”, de kunst van het weglaten. Dit is goed gelukt bij vloerkleed Beach Life die bestaat uit 100% zuiver Nieuw-Zeelands scheerwol en wordt geproduceerd middels Nederlands vakmanschap.

Budget vriendelijke opties

Dit zijn echter niet de enige vloerkleden met een geknoopte look. Een wat budget vriendelijkere keuze van de Beach Life is bijvoorbeeld de Natural Life. Bij dit vloerkleed is het van belang om staaltjes te bestellen voor de kleur. Er zitten namelijk mooie details in de diverse kleuropties.

Laat je hierdoor inspireren en kies een kleur wat het beste past. Wil je een wat levendiger kleed. Ga dan voor de Nelson Knots 23. Bij dit vloerkleed zie je heel duidelijk dat het een grof geknoopt vloerkleed is. De knopen zitten niet straks naast elkaar maar zijn wat speelser geplaatst. Dit geeft het vloerkleed een wat losser en unieker effect. Dat geknoopte vloerkleden een vaak voorkomende keuze is, kan niet ontkent worden.

Bij verschillende interieurstijlen past een geknoopt vloerkleed. Denk eens aan de hotel chique stijl. Een geknoopt vloerkleed valt zeker onder een hotel chique vloerkleed. Het straalt luxe en klasse uit. Door de rustige basis terug te brengen met een vloerkleed, is er op andere gebieden meer ruimte om accenten en details toe te voegen aan het interieur.