22 / 06 / 2023
Jute en sisal: wat is het verschil?

Ontdek de verschillen en unieke eigenschappen

Duurzaam: een begrip waar we tegenwoordig niet meer omheen kunnen. Hoe langer een product meegaat, hoe beter. Gelukkig zijn de vloerkleden van Floorpassion zo gemaakt dat ze bedoeld zijn om lang mee te gaan. 

Voor de extra stevige en eco-vriendelijke vloerkleden ben je met onze collectie in duurzame jute en sisal vloerkleden op de goede plek. Nu lijken ze in eerste instantie veel op elkaar. Maar zitten er ook verschillen tussen beide vloerkleden?

Gemaakt van sterke vezels

Jazeker! Zo zijn de vezels van onze sisal vloerkleden enorm sterk en slijtvast, waardoor ze bestand zijn tegen intensief gebruik, ook als er veel op het kleed gelopen wordt. Dit maakt het sisal kleed ideaal voor drukbezochte gebieden in huis, zoals de hal, de woonkamer of de eetkamer. 

Daarentegen is het nadeel van een jute kleed dat deze daarentegen niet bedoeld is om op drukbezochte gebieden te leggen in huis. Alhoewel ze goed tegen een stootje kunnen, zullen de vezels van het jute kleed na verloop van tijd slijten en platgedrukt worden.

Hierdoor kan het kleed minder comfortabel aanvoelen en er minder mooi uitzien. Ben je op zoek naar een kleed voor een drukbezochte ruimte? Ga dan voor ons sisal vloerkleed!

Voor binnen of voor buiten

Verder zie je een groot verschil tussen de hardheid van het kleed. Een sisal vloerkleed voelt vaak wat harder en ruwer aan, terwijl een jute vloerkleed zachter is. Een jute vloerkleed is heerlijk zacht en comfortabel voor in huis, terwijl sisal juist weer geschikt is als buitenkleed in combinatie met andere tuinmeubels en accessoires. 

Ons witte Castle vloerkleed is een goed voorbeeld van een stijlvol jute vloerkleed in huis. De neutrale kleur en het zachte materiaal creëert een gezellige en rustgevende uitstraling in huis. Om het jute vloerkleed zo lang mogelijk mooi te houden, is enige vorm van onderhoud vereist.

Castle 11 - Wollen vloerkleed in Witte kleursamenstellingCastle 11 - Wollen vloerkleed in Witte kleursamenstelling

Wat dit inhoudt, lees je in een eerder blog waarin alle weetjes van onze jute vloerkleden staan weergegeven.

Een sisal vloerkleed als behang?

Als we even teruggaan naar onze sisal vloerkleden, dan biedt de ruige structuur van het kleed weer een tal van creatieve oplossingen als je toe bent aan compleet iets nieuws. Wist je dat je sisal kan gebruiken als behang? Het klinkt apart, maar het geeft jouw interieur juist meer warmte en structuur. 

En wil je dat jouw sisal vloerkleed toch wat comfortabeler loopt onder de voeten? Gebruik dan een extra vloerkleed over je sisal vloerkleed. Dit kan de kamer of buitenruimte afmaken. Bijvoorbeeld ons populaire zwarte sisal vloerkleed in combinatie met een gaaf hoogpolig vloerkleed in een leuke kleur. Ultiem comfortabel en daarbij ook extra sfeervol binnen- en buitenshuis.

Premium 25 - Sisal vloerkleed in zwarte kleurstellingPremium 25 - Sisal vloerkleed in zwarte kleurstelling

Heb je een sisal vloerkleed op het oog, let dan goed op of de website waar je het kleed besteld, niet een laag kwaliteit sisal vloerkleed is. Deze valkuilen vind je terug in het gebruik van goedkope materialen, standaard afmetingen, machinaal afgewerkt en een niet erkende producent.

Wanneer je een sisal vloerkleed koopt bij Floorpassion, weet je dat je goed zit. Onze vloerkleden zijn in eigen productie met de hand gemaakt van duurzame materialen die jarenlang meegaan. 

Jute en sisal vloerkleden op maat bestellen

Met een groot assortiment aan vloerkleden zit er ongetwijfeld een perfect jute of sisal vloerkleed van Floorpassion voor jou erbij. Daarbij kan je het vloerkleed zelf op maat laten maken, zodat je zeker weet dat deze past in de ruimte! 

Advies nodig? Wij helpen je graag! Met ruime openingstijden van 9.00 tot 21.00 op maandag t/m zaterdag zijn wij bereikbaar door te bellen naar 030-2072030 of mail naar [email protected]