18 / 07 / 2023
De zomer vloerkleden trends

De zomer vloerkledentrends van 2023

2023: het jaar van kleur, opvallende patronen en duurzaamheid. Of je nu een moderne minimalist bent, een bohemian dromer of een liefhebber van tijdloze elegantie, de zomer vloerkledentrends van 2023 hebben voor ieder wat wils.

Ontdek de laatste trends op het gebied van vloerkleden en laat je inspireren tijdens het lezen van dit blogartikel. 

Laagpolige vloerkleden

Onze laagpolige vloerkleden voelen in de zomer heerlijk fris aan. De lage pol maakt het een fijn en zacht vloerkleed om op te lopen, terwijl het tegelijkertijd minder warmte vasthoudt en daardoor beter bestand is tegen zomerse temperaturen. Het fijne materiaal is daarbij allergievriendelijk en gemakkelijk schoon te maken: allerlei eigenschappen wat een laagpolig vloerkleed een trend maakt op dit moment. 

Een laagpolig vloerkleed sluit goed aan bij huizen met een minimalistische uitstraling. Hier is ons Réal 15 kleed een goed voorbeeld van. De speelse look past goed bij zwarte meubels, bijvoorbeeld bij een zwarte bijzettafel in de woonkamer.

Dit vloerkleed geeft jouw huis niet alleen een moderne uitstraling, het creëert ook gelijk  een gevoel van sfeer en gezelligheid. Bekijk ook eens onze producten uit de categorie Scandinavisch kleed.

Patchwork vloerkleden

Breng de zomer in huis met de patchwork vloerkleden van Floorpassion! Of het buiten nu warm is of niet, patchwork vloerkleden laten jouw interieur stralen. Een patchwork vloerkleed bestaat uit verschillende lapjes stof waaruit het kleed is samengesteld. De unieke patronen waarin diverse kleuren en fraaie dessins samenkomen, zijn de laatste jaren ontzettend populair geworden.

Een patchwork vloerkleed heeft een vintage effect, waardoor deze opgaat in je interieur. In het algemeen kan een patchwork vloerkleed als een druk vloerkleed worden gezien. Op zich een logische gedachte: al die verschillende patronen, lijnen en kleuren kunnen als intens worden ervaren. Daarom hebben onze ontwerpers bij de meeste vloerkleden gekozen voor zachte kleuren, die elkaar mooi complementeren.

Dit zie je goed terug in ons Enzo 16 vintage vloerkleed. Je ziet het subtiele patroon er goed in terug, maar de combinatie van bruin en grijs maakt het een rustig vloerkleed dat goed staat in interieurs met drukke meubels en felle kleuren, bijvoorbeeld een bohemian interieur met exotische stijl.

Jute vloerkleden

Een Scandinavische interieurstijl is en blijft een tijdloze trend: ook in de zomer van 2023. Deze lichte en frisse stijl met zachte kleuren is iets wat goed past in combinatie met onze jute vloerkleden. Zo creëert ons Premium kleed een natuurlijke uitstraling wat rust uitstraalt: alsof je op strandvakantie bent in je eigen huis.

Met een jute vloerkleed kom je helemaal tot rust. Laat de zomervakantie maar beginnen!

Buitenkleden

Relaxen in de tuin of op het balkon: iets wat menigeen in de zomer van houdt. Echt relaxen doe je met een buitenkleed van Floorpassion, die zo zijn ontwikkeld voor iedereen die het buiten net zo stijlvol wil maken als binnen.

Een stijlvolle trendloper is ons Sisal outdoor kleed in de kleur beige. Het vloerkleed van polypropyleen blijft lang mooi door zijn onverwoestbare synthetische garen die vochtbestendig is en tegen UV straling kan. Het vierkante kleed is goed te combineren met een moderne loungeset, terwijl het ronde formaat kleed  past bij een heerlijke lig-, of hangstoel. Pak een koud drankje, een goed boek en relaxen maar!

Alle trends van vloerkleden vind je bij Floorpassion

Welk zomers vloerkleed is jouw favoriet? Bij Floorpassion bestel je eenvoudig gratis proefsamples, zodat jij kan kijken welke trend in vloerkleden bij jouw interieur past. Vervolgens bestel jij jouw vloerkleed eenvoudig online via onze website. Staat de gewenste maat er niet tussen? Geen probleem! Met meer dan 45 jaar ervaring in eigen productie maken wij jouw favoriete kleed ook gewoon op maat

Wanneer je op zoek bent naar een uniek kleed van hoge kwaliteit dat niemand heeft, dan ben je bij ons op het juiste adres. Bovendien maken wij het als enige vloerenexpert in Nederland mogelijk om jouw patchwork vloerkleed op maat te laten maken.

Wij zien jouw zomerse bestelling graag tegemoet!