02 / 06 / 2023
Voordelen van hoogpolige vloerkleden

10 voordelen op een rij

Een hoogpolig vloerkleed is zoals de naam al zegt een kleed met een hoge pol. Hierin kan de hoogte van de vloerkleden variëren van ongeveer 3 tot 15 cm. Bij Floorpassion hebben we een ruim aanbod aan hoogpolige vloerkleden.

Hoogpolige vloerkleden zijn ontzettend zacht en voelen lekker warm aan, maar toch bieden hoogpolige vloerkleden een hoop extra voordelen waar je nog niet direct aan hebt gedacht. Benieuwd wat deze extra voordelen zijn? Lees dan verder, we bespreken ze uitvoerig met je!

1. Hoogpolige vloerkleden zijn ultiem zacht en comfortabel

Zoals in de inleiding besproken, staat een hoogpolig vloerkleed bekend om hoe zacht ze zijn. Dit maakt het natuurlijk heerlijk comfortabel om zelf op te lopen of om samen met de kinderen op te spelen. 

Een populair vloerkleed is ons Fay Soft beige vloerkleed, dit is één van de zachtste kleden in ons assortiment.. Dit zachte vloerkleed van ca. 3 cm pol voelt ontzettend fijn aan de voeten. Heerlijk als slaapkamer vloerkleed, om ‘s ochtends meteen goed uit bed te stappen.  

2. Geen echo en holle ruimtes

Het hoogpolig tapijt is dik en daardoor ook geluidsdempend. Hierdoor kan een hoogpolig helpen om echo's en geluidstrillingen te verminderen, waardoor de ruimte stiller en rustiger wordt. Voor jezelf en eventuele onderburen wel zo fijn!

3. Creëer een luxe uitstraling

Met een hoogpolig vloerkleed van Floorpassion wordt jouw woon- of slaapkamer volledig getransformeerd tot een complete make-over. Een voorbeeld van zo’n luxe vloerkleed is het Hampton Soft Cream vloerkleed.

Hampton Dark Blue - Premium zacht hoogpolig vloerkleed

Het Hampton kleed komt voort uit de Floorpassion x Fred van Leer collectie en is bedoeld om extra touch en stijl aan het interieur te geven. Dit vloerkleed staat prachtig in contrast in een huis met moderne uitstraling, waarbij het design minimalistisch is.

4. Goede warmte-isolatie 

De ruimte wordt warmer in de winter, want het hoogpolige vloerkleed houdt warmte vast. En dit scheelt natuurlijk enorm met de hoge gasprijzen van dit moment!

5. Veiligheid voorop

Hoogpolige vloerkleden bieden een uitkomst voor een gladde ondergrond. Door de dikke pool bieden ze namelijk een zachte en dempende ondergrond. Hierdoor wordt vallen en uitglijden zoveel mogelijk voorkomen. Een fijn vloerkleed voor iedereen, maar in het bijzonder ook voor kleine kinderen en ouderen. 

6. Anders bij elk interieur

Een mooi meegenomen voordeel van hoogpolige vloerkleden is dat deze past bij elk soort interieur. Zo past het Ross vloerkleed prachtig bij een Scandinavisch design. De zachte witte kleur van het vloerkleed creëert een rustige sfeer bij deze lichte interieurstijl.

Heb je een levendig interieur? Dan past Het Brussel kleed  goed als woonkamer kleed in ruimtes met een bohemian design. Dit vloerkleed geeft een speels en exotische touch, wat de woonkamer een plezier maakt om in te wonen. 

7. Gemakkelijk schoon te maken

Alle niet-liefhebbers van schoonmaken opgelet: de dikke pool is vuil- en waterafstotend. Hierdoor zijn eventuele vlekken van het hoogpolige vloerkleed snel en eenvoudig te verwijderen. Enorm tijdbesparend, vooral in drukke huishoudens. 

8. Geschikt voor elke ruimte

Onze hoogpolige vloerkleden zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en formaten. Zo past er in elke ruimte een geschikt vloerkleed. Of het nu de hal, woon- of slaapkamer is. Zo heb je de keuze uit een rond of vierkant vloerkleed, elk in verschillende formaten beschikbaar. 

Brussel 11 - Hoogpolig wollen vloerkleed in gebroken Witte kleurstelling Ross 21 - Uniek hoogpolig vloerkleed in grijze kleurstelling

Passen de geselecteerde formaten niet? Dan heb je bij ons de keuze om jouw hoogpolige vloerkleed op maat te laten maken. Zo weet je met volle zekerheid dat het kleed in de ruimte past.

9. Geen last van allergieën

Gevoelig voor de huisstofmijt? Dan heb je gelijk één van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een hoogpolig kleed. Deze anti allergie vloerkleden bestaan uit de materialen polyester of nylon, beide stoffen van hoge kwaliteit. Deze hypoallergene stoffen houden minder allergenen vast en zijn bovendien gemakkelijk schoon te maken. 

Daarnaast weet je waar het anti-allergie vloerkleed gemaakt wordt. Met onze jarenlange ervaring wordt jouw vloerkleed gewoon in de eigen productie van Floorpassion gemaakt.

10. De voordelen van bestellen bij Floorpassion

En, hebben wij jou inmiddels al overtuigd om een hoogpolig vloerkleed aan te schaffen? Zo niet, dan hebben wij nog een extra voordeel voor jou. Wanneer je namelijk bij Floorpassion jouw favoriete hoogpolige vloerkleed besteld, profiteer je t/m 18 juni van 10% korting op veel vloerkleden. Altijd mooi meegenomen toch?

En wist je al dat je bij ons van tevoren gratis proefsamples kan bestellen? Zo zie je in één oogopslag welk vloerkleed het beste past in de ruimte. Welk hoogpolig vloerkleed je ook kiest, bij Floorpassion heb je gegarandeerd een eye-catcher in jouw kamer! 

Overtuigd? Neem dan een kijkje tussen ons uitgebreide assortiment aan hoogpolige vloerkleden. Of heb je na het lezen van dit artikel toch liever een voorkeur voor een vloerkleed met gladde ondergrond? Geen probleem, onze laagpolige vloerkleden vind je in ons gehele vloerkleden assortiment