05 / 07 / 2023

Redenen om een katoenen kleed te nemen

Vijf redenen waarom jij een katoenen vloerkleed moet nemen

Een fijne stof die je veel terugziet in kleding, maar ook in vloerkleden is katoen. Deze stof is aantrekkelijk vanwege zijn zachte en ademende eigenschappen. Een katoenen kleed vormt de basis voor een geschikt vloerkleed in huis, mede door zijn variatie aan fijne karaktereigenschappen.

Wat deze eigenschappen zijn, en welk soort katoenen kleed binnen jouw interieur past, lees je in dit blog! 

1. Passend in ieder huishouden

Het eerste voordeel bij aanschaf van een katoenen vloerkleed is dat deze anti allergische eigenschappen bevatten. Katoen is namelijk een hypoallergene stof. De katoenen stof is heerlijk luchtig en houdt de vloer droog.

 

Dus ben jij of is er iemand in je huishouden die snel vatbaar is voor een allergie of een gevoelige huid? Kies dan voor katoen. 

2. Voor een huiselijk welkom

Een vloerkleed zorgt in het algemeen voor meer warmte en sfeer in huis. Dit is bij een katoenen vloerkleed niet anders. De stof voelt zacht en comfortabel aan, en is daardoor prettig om op te lopen, te relaxen of om de kinderen op te laten spelen.

Of het nu gaat om een babykamer, woonkamer of kantoor, zodra je de ruimte binnenstapt voelt deze gezellig aan. Met een katoenen kleed voelt thuis pas echt als thuis!

3. Veelzijdigheid in ontwerp

Een katoenen vloerkleed staat bekend om zijn diversiteit in ontwerpen. In onze eigen productie maken wij allerlei verschillende kleden met een unieke weeftechniek.

Hierdoor creëer je een authentiek kleed met een moderne uitstraling, die bestaat uit verschillende texturen en patronen. 

4. Veelzijdigheid in kleur

Voor iedere smaak is er een geschikt katoenen kleed te vinden. Naast jouw voorkeur in patronen kies je ook voor een favoriete kleurstelling. En juist deze kleurstelling kun je goed combineren met de huidige interieurstijl in huis.

Zo past ons Planet design vloerkleed met multi kleuren goed in een huis met moderne inrichting. De speelsheid van het kleed geeft een contrast met de strakke meubels. Dit kleed brengt de ruimte goed tot leven.

 

Ons grijze Planet design vloerkleed past daarentegen goed in een huis met bohemian elementen. Dit neutrale kleed zorgt voor meer rust en overzicht in een ruimte met felle kleuren, terwijl deze ook genoeg opvalt met zijn unieke design. 

5. Een katoenen kleed is schoonmaak proof

Totaal geen liefhebber van uitgebreid schoonmaken? Dat snappen wij heel goed! De vierde reden waarom je een katoenen kleed niet kan overslaan is omdat deze heel makkelijk schoon te maken is.

Dit komt door de stof zelf, maar ook omdat je de meeste katoenen kleden gewoon in de wasmachine kan doen. Hierbij moet je wel letten op het formaat van het kleed. Zo is een rond vloerkleed van 150 cm geschikt, bijvoorbeeld ons populaire vintage Réal vloerkleed in de kleur beige. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een katoenen vloerkleed?

De vijfde en laatste reden heeft betrekking op de kwaliteit van een katoenen vloerkleed. Want natuurlijk wil je het liefst zo lang mogelijk plezier hebben van jouw gekochte katoenen vloerkleed. 

Weet dat wanneer het kleed op de juiste manier wordt geproduceerd, je eerder gegarandeerd bent van een katoenen kleed dat jarenlang meegaat. Gelukkig weten wij met meer dan 45 jaar ervaring als geen ander hoe een vloerkleed van katoen op de juiste manier geproduceerd wordt. En dat gewoon in eigen productie! 

Naast kwaliteit zijn er nog andere zaken waar je op moet letten bij het kopen van een katoenen vloerkleed. Deze hebben wij voor jou in een eerder blog verzameld in tips voor het kopen van een kleed. In één overzicht heb je een checklist waar je alle handvatten terug kan vinden.

Check bijvoorbeeld nog even van tevoren het juiste formaat van het vloerkleed. Wil je de ruimte optisch groter laten lijken? Kies dan voor een vloerkleed van 160x230 cm. En wil je er zeker van zijn dat het vloerkleed in de ruimte past? Kies dan voor een klein vloerkleed van 120x170 cm of selecteer de wens om het kleed op maat te laten maken. Want ook dat kan gewoon bij Floorpassion!