28 / 08 / 2023

Maak kennis met onze velvet vloerkleden

De tijdloze aantrekkingskracht van velvet kleden

Onze velvet vloerkleden zijn de perfecte aanvulling wanneer je een luxe, maar toch ook een huiselijke sfeer wil creëren in huis. Velvet is de naam voor een fluwelen vloerkleed, dat zich kenmerkt door de opstaande ‘haren’ in het kleed. Dit maakt het vloerkleed een stuk zachter dan andere laagpolige kleden. In combinatie met zijn diepe kleuren geeft deze fluwelen stof de luxe stijl waar je op zoek naar bent. 

Met meer dan 45 jaar ervaring zit je bij Floorpassion gegarandeerd goed met een velvet vloerkleed van hoge kwaliteit. Wij beheren namelijk ons eigen productieproces waarbij er gewerkt wordt met de beste materialen. Benieuwd naar wat ons velvet assortiment te bieden heeft? In dit blogartikel maak je kennis met een greep uit deze prachtige luxe kleden. 

Waarom kiezen voor velvet?

Het gebruik van de fluwelen stof nam in de 17e en 18e eeuw sterk toe. Vandaag de dag staat een velvet interieur nog steeds bekend om zijn luxe, elegante uitstraling. Velvet artikelen herken je naast de stof aan zijn diepe, donkere kleuren. Bijvoorbeeld bordeaux rood en donkerblauw. 

Een velvet vloerkleed sluit goed aan bij andere velvet artikelen. Wanneer we kijken naar interieurstijlen zien we dat een velvet vloerkleed het karakter van een klassiek of bohemian interieur extra goed benadrukt. Zo staat ons Ivory White vloerkleed perfect in contrast met de donkere tinten die je veel terugziet in een klassiek interieur. Samen met donkere meubels geeft het vloerkleed met fluweelachtig oppervlak een gevoel van nostalgie: alsof je terugbent in het jaar 1800.

 

Bij een bohemian interieur neemt kleur de overhand. En niet één kleur: maar een mix van verschillende kleuren is een kenmerk van een interieur met bohemian accessoires. Een velvet vloerkleed in een goudbruine of grijze kleur zorgt voor meer rust en overzicht terwijl het accent wordt verschoven naar de kleurexplosies van de bohemian accessoires. Oranje, geel, groen of roze: bij elke felle kleur past een geschikt velvet tapijt van Floorpassion. 

Naast kleuren kun je bij Floorpassion variëren in vorm en grootte van het kleed. Zo is ons goudbruine Vernon vloerkleed rond en het grijze Velvet Touch vloerkleed vierkant. Met deze verschillende vormen kun je spelen met de kleurrijke meubels in je interieur. Zoek je specifiek een velvet vloerkleed die precies past bij het formaat van de tafel, bank of stoel?

Bij Floorpassion maken wij jouw vloerkleed op maat

Duurzaam en comfortabel

Een velvet vloerkleed verschilt qua hoogte in pol, maar over het algemeen zijn ze door hun opstaande ‘haren’ heerlijk zacht van stof. Dit maakt het kleed zeker geschikt voor de woonkamer of slaapkamer, maar ook als vloerkleed geschikt voor de hal. Het kleed creëert een huiselijke sfeer bij binnenkomst en heerlijk comfortabel om op te lopen. Bovendien is het kleed erg slijtvast en daardoor bestand tegen veel voetverkeer.

Mart Visser vloerkleed Vernon 13 Rond - Linnen GreyMart Visser vloerkleed Vernon 13 Rond - Linnen Grey

Velvet vloerkleden vereisen weinig tot geen onderhoud. Dit maakt het een geschikt tapijt voor kinderen en huisdieren. Mochten er vlekken ontstaan in het kleed dan kan je de stof ‘opruwen’ door met een zachte borstel of doek over de stof heen te wrijven. Hierdoor heb je lang plezier van jouw vloerkleed. 

Over lang plezier gesproken, Bij Floorpassion ontvang je na bestelling de beste tips&tricks hoe jij de levensduur van jouw velvet kan verlengen. Door onze eigen productie en hoge kwaliteit materialen gaan de kleden sowieso langer mee dan een gemiddeld kleed, maar je ontvangt van ons ook een handige bijsluiter waar je in één overzicht kan vinden hoe je het velvet kleed goed kan onderhouden en reinigen. 

Luxe, luxe en nog meer luxe!

Kun je geen genoeg krijgen van onze vloerkleden met een luxe en elegante uitstraling? Ga een stapje verder en richt jouw interieur extra luxe in met een velours vloerkleed. Het lijkt veel op een fluwelen vloerkleed, maar dan nóg zachter. Een velours kleed is gesneden en bevat middelhoge tot hoge polen die dicht op elkaar staan. Hierdoor wordt de intensiteit van de kleuren in het tapijt extra versterkt. 

De luxe, diepe kleuren komen hiermee extra goed naar voren. Dit zie je terug in onze Ross tapijten nummer 33 in blauw en nummer 63 in oranje. De strakke look met lichte glans geeft extra warmte en sfeer af aan de ruimte. Gegarandeerd dat je tal van complimenten gaat ontvangen!

Ross 33 - Prachtig hoogpolig vloerkleed in blauwe garensamenstellingRoss 63 - Uniek hoogpolig vloerkleed in Oranje/Bruine  kleursamenstelling

Of het nou gaat om een kleed voor in de woonkamer of een vloerkleed voor hotel. Twijfel je nog welk type kleed of welke kleur binnen jouw interieur past? Vraag dan één of meerdere proefstaaltjes aan zodat je de juiste keuze maakt. Laat je verrassen door het ruime assortiment aan vloerkleden dat Floorpassion ter beschikking heeft!