01 / 08 / 2023

Verschil Perzische en Oosterse vloerkleden

Perzische en Oosterse vloerkleden, wat is het verschil?

Wanneer je zoekt naar Perzische en Oosterse vloerkleden op onze website, zie je ongetwijfeld dezelfde Oosterse tinten in beide tapijten terugkomen. Symmetrische vormen, elegantie en schoonheid zijn kenmerken waar deze vloerkleden bekend om staan. Maar zitten er ook verschillen tussen beide typen vloerkleden? 

O jazeker! Alleen zijn deze minder opvallend dan bij de andere vloerkleden van Floorpassion. Wat de verschillen tussen Perzische en Oosterse kleden precies zijn, vertellen we je maar al te graag in dit blogartikel. Zo weet jij in één overzicht welk vloerkleed het beste past binnen jouw interieurstijl. 

Hoe herken je Perzische vloerkleden?

We gaan heel wat jaren terug in de tijd, want Perzische vloerkleden komen oorspronkelijk uit Perzië. Tegenwoordig worden de kleden gemaakt in het Midden-Oosten. Met name in Iran zie je de traditionele Perzische kleden veel terug. 

Perzisch vloerkleed rood Karzak 45Perzisch vloerkleed rood Karzak 45

De Perzische stijl herken je aan een scala aan verschillende patronen met een lage pol. Lage pol vloerkleden vind je naast Iran ook veel terug in Turkije, zo ook ons Perzische vloerkleed Karzak 45. Dit prachtige rode kleed is in Turkije stuk voor stuk met de hand geweven.

De wollen en polyester stof gaat daardoor jarenlang mee en heeft een ongekend hoge kwaliteit.

De verschillende types Oosterse vloerkleden

Oosterse vloerkleden komen zoals de naam al zegt ook uit het Midden-Oosten, maar het verschil zit ‘m voornamelijk in de hoogte en stijl van het kleed. Als we specifiek kijken naar de hoogte, zien we dat Oosterse vloerkleden voornamelijk een platte pol hebben, met maximaal 0,5 cm hoogte.

Perzische kleden

Perzische vloerkleden bevatten daarentegen een lage pol met ca 1 cm hoogte. De platte pol zien we terug in onze Kelim en Berber vloerkleden. Beide Oosterse vloerkleden zijn ondanks de platte pol lekker zacht om op te lopen.

Authentiek Vintage 36 - Vintage vloerkleed in verschillende Blauw tintenLaylah 45 - Uniek vintage vloerkleed in Multi kleurstelling

Kelim kleden

Kijken we naar het verschil in stijl, dan zien we dat uitgebreide en gedetailleerde patronen terug in onze Perzische kleden. Onze kelim vloerkleden bestaan daarentegen uit een meer eenvoudige geometrische vorm, maar hierbij komt wel een fel, kleurrijk motief kijken.

Bolivian Etis Black - Stoer kleed met Azteken print by Fred van LeerBolivian Etis Black - Stoer kleed met Azteken print by Fred van Leer

Berber kleden

Een Oosters berber vloerkleed verschilt nog sterker van een Perzisch vloerkleed in de algemene look en feel. Een berber vloerkleed is namelijk een stuk neutraler van stof.Oosterse kelims en Perzische vloerkleden passen goed in een gezellig en levendig bohemian interieur, terwijl een berber vloerkleed perfect staat in een lichte en frisse Scandinavische stijl. 

Reva 12 - Luxe Hoogpolig wollen vloerkleed in Beige met symmetrisch patroonReva 12 - Luxe Hoogpolig wollen vloerkleed in Beige met symmetrisch patroon

Scandinavische kleden

Onze Oosterse berber vloerkleden zijn dan ook perfect te combineren met de andere Scandinavische vloerkleden van Floorpassion. Combineer bijvoorbeeld een berber vloerkleed met een platte pol onder de bank en een klein en rond hoogpolig Scandinavisch kleed bij een heerlijke zit- of ligstoel. 

Keuze uit verschillende formaten

Is jouw bank, bed of ander soort meubel te groot voor onze vaste formaten? Kijk dan eens tussen ons aanbod vloerkleden van 200x300 cm. Naast diverse landelijke stijlen vind je genoeg andere tapijten in meerdere vormen en dessins. Een vloerkleed van 200x300 cm is geschikt wanneer je het karakter van het kleed in de hele ruimte wil benadrukken. Waan jezelf in kleurrijke Oosterse sferen of ervaar meer kalmte en rust: de keuze is reuze.

Wil je de ruimte optisch extra groter laten lijken? Neem dan zeker een kijkje tussen onze XL vloerkleden van 240x330 cm tot 400x400 cm. De unieke designs van Fred van Leer en Bram Reijnders laten elke interieurstijl stralen. 

Een Perzisch of Oosters vloerkleed vind je bij Floorpassion

Staat jouw ideale formaat vloerkleed er niet tussen? Al gaat het om een kleed voor in de woonkamer of een hotel chique vloerkleed. Floorpassion maakt jouw favoriete kleed graag op maat. Vooraf aan je bestelling kun je ervoor kiezen om gratis proefsamples te bestellen. Zo weet je zeker dat de kleur en vorm van het kleed past binnen jouw interieur. 

Bestel vervolgens jouw kleur en dessin kleed naar voorkeur en vul hierbij je adres en gewenste bezorgmoment in. Vervolgens komen wij op het moment van de gewenste keuze langs om jouw vloerkleed op maat te bezorgen!