24 / 06 / 2016
Tips bij verhuizing

Tips voor een goede match in de woonkamer

Het inrichten van een woonkamer is een eerste, maar het moet natuurlijk ook op een goede manier matchen met de rest van de kamer en de woning. Zo moet u letten op de meubels, de kleuren van de verschillende aspecten van de woonkamer en bijvoorbeeld de lichtinval in de woonkamer combineren met de kleuren. U moet natuurlijk alles bekijken, maar vaak heeft u niet overal verstand van. Daarom is het allereerst verstandig om gebruik te maken van een interieurstylist. Deze personen hebben een nuchtere kijk op zaken en weten precies wat wel en niet kan. Zo past een laagpolig beige sisal vloerkleed perfect bij een donkerkleurige bank, maar hoeft het niet per se de beste mix te zijn.


Stijl van de kamer bepalen

Voordat u nog aan de slag gaat met het kopen van behang, het bekijken van meubels, het uitkiezen van een vloerkleed of het schilderen van de muren moet u kijk naar het doel wat u wilt behalen. Zo moet u een stijl kiezen die u gaat toepassen in uw woonkamer, zodat u enige houvast heeft tijdens het proces van de inrichting.

Wilt u gebruik gaan maken van decoraties en andere toevoegende aspecten? Dan moeten deze aansluiten op de stijl van de woonkamer en moet u niet de woonkamer aanpassen op een aantal kleinere zaken in de kamer. Op deze manier bespaart u uzelf een hoop tijd en moeite, want decoratie aanpassen zal niet de meest lastige klus van het geheel zijn.


Kleur bepaald een hoop

Kleurgebruik in een woonkamer is uiterst belangrijk. Zo moet u kijken naar de verschillende kleuren die mogelijk zijn in uw woonkamer en u kunt dit ook op meerdere manieren realiseren. Zo kunt u het geheel behangen, kunt u een combinatie van behang en verf toepassen of kunt u alles verven.

Het bepalen van de kleur moet u echter doen aan de hand van de lichtinval die uw woonkamer heeft. Bij weinig lichtinval doet u er goed aan om lichte kleuren te gebruiken om het geen donkere kamer te maken.

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter